Maggie Tuttle over at Children Screaming to Be Heard, a charity dedicated to helping children inside the care system find their voice and speak out about the often appalling treatment they receive (including denial of contact with parents and extended family), has put together a cracking conference, and worth going to if you can find the time.

The tickets are absolutely free. The event takes place on 25th July, from 9am-5pm, at Resource for London, on Holloway Road.

NB Although we tend to caveat posts like these where people have asked us to highlight an issue (by explaining that the individuals involved in these events may not hold the same point of view as us, and so we are not endorsing specific people unless we state otherwise), we didn’t caveat this time. And it caused confusion (among the slightly less sharp).

So, our stance, as always is this: we are highlighting this event because we have been asked to, because in this instance we think the topic is important and not least of all, regardless of our own views on speakers and content, we believe in a democracy. So attend, attend, attend, whether you agree or not with the topic, or its speakers, and have your say!

We’ve added the press release for you, below:

Children Screaming to be Heard Conference

(Registered Charity No. 1144679) 

A Voice for the Silent Witnesses and their Families

 25 July 2014 at  9am – 5pm

 

Resource For London, 356, Holloway Road, London N7 6PA

http://www.resourceforlondon.org/contact-us/how-to-find-us

 

9.45     Albina Koumirova will speak of her art exhibition for the children – 15 minutes

10.00   Rosie, the little girl who spoke in the House of Commons last year, told MP’s      how she was denied her rights to be with her family as a child – 20 minutes

10.20   Michael Unsworth.  Short video from the Australian who wrote and recorded     the song Calling Me, Calling You– 10 minutes 

10.30   Laura Lian, the sculptress, who has designed the monument for the abused    children – 10 minutes 

10.40   The Emperor Rosko, famous DJ.  A short statement read out on why he is supporting the charity 5 minutes

10.45   Tim Spearman, author of the book launched at the conference and written for the children – 15 minutes

11.00   John Hemming MP –  30 minutes – with questions and answers

11.30   Vicky Haigh via video link – pedophiles and the families – 15 minutes

11.45    Coffee Break

12.15   Sonia Poulton, journalist and broadcaster, a voice for the people – 20 minutes 

12.35   Brian Daniels, Citizens Commission on Human Rights, speaking on the drugging   of children – 25 minutes 

13.00   Lunch until 14.30

14.30   Ian Joseph – forced adoption, a punishment without a crime – 30 minutes

15.00   Dr. C. Dennhey, Child Psychiatrist speaking on extended families – 30 minutes

15.30   Michael Bailey, Barrister of Tanfield Chambers – 30 minutes

16.00-17.00  Questions and Answers

 

The Charity – do check out their website, it’s very nicely done and informative, too.

http://www.childrenscreamingtobeheard.com

Free Tickets for the conference

https://www.eventbrite.co.uk/e/children-screaming-to-be-heard-the-silent-witnesses-conference-tickets-10908400319

Painting by guest speaker, Albina Koumirova.

Advertisements